HARTElIJK WELKOM OP DE WEBSITE VAN HET CREDO KOOR ZEIST

Gasten, koorleden, vrienden van Credo, familie, graag wil het Credo koor zich op deze manier aan U voorstellen en u uitnodigen voor het CHRISTMAS FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS. We hebben al veel mooie Concerten gezongen. Dit jaar zijn het prachtige en bijzondere liederen,die passen bij de lezingen, die het Kerstverhaal vertellen: een manier om samen kerst te beleven, zingend en vertellend. Oorspronkelijk komt deze manier van vieren uit de Engelse traditie: Festival of 9Lessons and Carols. In 1918 werd het eerste Festival gehouden om de mensen uit hun huizen en de pubs te lokken om ze samen te laten komen om die bijzondere avond te vieren. Christmas in de Chapel! Nu gaat dit Festival over de hele wereld !

Van Harte Welkom bij het Credo Koor Zeist ! opgericht in 1951

'Once in Royal Davids City', is altijd het eerste lied waarmee het Festival of 9Lessons and Carols geopend wordt.

 • liedmap 2018

  In de Credo Liedmap kunt u lezen welke liederen er een bepaalde tijd-
  spanne worden gezongen. In het laatste kwartaal van het jaar repeteren we veel nieuwe liederen, die passen bij de tekst van 9Lessons and Carols. Deze liederen zijn donker gekleurd. De andere liederen zingen we ter'ontspanning'. Even lekker 'uitwaaien'.

 • Hymns and Carols

  In Engeland is het de gewoonte dat het Festival 9lessons and Carols altijd begint met het lied 'Once in Royal Davids City'. Meestal wordt 'Torches' als laatste lied gezongen. Traditie is ook dat er elk jaar een nieuw lied wordt ingevoegd.

 • agenda

  Hierin vindt u data waarop Credo optreedt: 15 DECEMBER 2018 Credo Koor zingt: 'Festival of 9Lessons and Carols" aanvang: 15.00 uur; in het Kerkelijk Centrum Zeist West, de Clomp 33-02,3704KB; tel. 030 - 69 56 168
  CREDO KOOR ZINGT
  olv dirigen ARIE PERK
  ORGEL en PIANO Wim BRunsveld
  FLUITISTE
  Mariëtte Budding

  Met medewerking van
  Judith Cooiman en Anton Stegeman .

Christmas Festival 9 Lessons and Carols ....

 

 

 

Dat een nieuwe wereld komen zal, Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis, de man van de nieuwe liefde en solidariteit, werd 85 jaar en ter ere van dat feit werd hem gevraagd een nieuw lied (144) voor het liedboek te dichten. En alles waar hij voor gaat,staat daarin. Ik moest even denken aan het Festival of 9 Lessons and Carols. Ieder jaar moet een nieuw lied ingevoegd worden. "Dat een nieuwe wereld komen zal....", zou daar goed in passen. Gelukkig zingt Credo het de15de december, lied 9. Prachtig.

WELKOM in ons MIDDEN!

Mannen zing met ons,
laat uw sremmen horen!
Trek uw stoute schoenen aan, om naar Credo toe te gaan.

Wilde u ook altijd zo graag zingen? Maar kwam het er  niet van. Altijd druk en nooit tijd genoeg. Neem nu de tijd en ga ervoor. Kom en zing met ons! Vooral nu, op weg naar de Kerst is het heerkijk sfeervol en ook de liederen zijn vaak niet onbekend. U kunt ook luisteren, meegenieten en de sfeer proeven. Alle stemmen zijn WELKOM! Sopranen en alten. Maar vooral bassen en tenoren.  Mannen laat je stem toch  horen! Trek je stoute schoenen aan om naar CREDO toe te gaan! We onvangen u met open armen!

 Wilt u meer weten over ons koor?

Ga dan  de volgende site "Nieuw Repertoire."  'Klik ook op het witte driehoekje en u zult  'liedmap', Carols and Hymns' zien en tenslotte 'agenda 2018'.

 

Veel lees - en luistergenot en vergeet het niet: WELKOM! van HARTE!